Choď na obsah Choď na menu
 


Vybavenie psa

17. 3. 2012

 

VÝBAVA PRE PSA

Pohodlné bývanie a výbava psa

Pre príjemné a priateľské spolužitie vás a vášho psa je dôležité vytvoriť zodpovedajúce podmienky: pohodlné bývanie, potrebnú výbavu, náležitú veterinárnu starostlivosť a predovšetkým kvalitnú, vyváženú stravu pre zdravý a spokojný život.

Čo všetko musíte zaistiť pre spokojný život vášho psa?

Peleštek - váš psík prespí až 16 hodín denne! Preto potrebuje kľudné a pohodlné miesto na spanie. Je to miesto, kde bude tráviť veľkú časť dňa. Preto vyberajte starostlivo. Prioritou je pohodlie a jednoduchá údržba. Kúpte taký peleštek, ktorý sa dá celý vložiť do práčky, alebo má vymeniteľný poťah. Veľmi sa osvedčili plastové vaničky doplnené vankúšom z molitanu.

Pokiaľ plánujete pre vášho psa vonkajšie bývanie, tak je to pohodlná zateplená búda alebo dostatočne veľký koterec na tienistom mieste. Pes v žiadnom prípade nepatrí na reťaz alebo do tesnej klietky!

Pri šteniatku tiež nezabudnite na dostatok priestoru na hranie. Šteniatko má prvé týždne života stráviť s vami v dome či byte, a to aj v prípade, že bude neskôr bývať vonku. Prečo?
- Horšie sa vyrovnáva s nepriaznivými teplotnými vplyvmi a jeho imunitný systém zatiaľ nie je pripravený čeliť infekčným chorobám. - Tesný kontakt je tiež dôležitý pre vytváranie trvalých väzieb šteniatka k jeho okoliu.

Dve misky - jednu na krmivo a druhú na vodu. Vhodným materiálom je plast, kov alebo kamenina. Veľkým plemenám zadovážte misky s výškovo nastaviteľným podstavcom. Znížite tak riziko zdravotných komplikácií (nadúvanie alebo pretočenie žalúdka) a psíkovi sa navyše bude jesť pohodlnejšie.

Obojok, vôdzka a menovka s adresou a menom. Sú to základné prvky bezpečnosti vášho psa i vášho okolia. Musia byť tak pevné, aby odolali váhe vášho psa v akejkoľvek situácii. Pre malé šteniatko je najvhodnejší ľahký obojok z kože podšitej plsťou.

Náhubok psovi najskôr vyskúšajte. Má byť taký dlhý, aby sa vpredu nedotýkal ňufáka a taký hlboký, aby pes mohol otvoriť papuľu.

Do základnej kozmetickej výbavy patrí: štikátko na skracovanie pazúrikov, ušné tampóny, vatové tampóny na čistenie očí, pinzeta na odstraňovanie kliešťov, kefka na zuby, kartáč alebo hrebeň podľa typu srsti, špeciálny psí šampón atď.

Psovi dajte dostatok bezpečných hračiek. Pri ich nákupe nezabúdajte, že ich bezpečnosť je oveľa dôležitejšia ako farba a tvar. Hračka musí byť dostatočne veľká, aby ju pes nemohol prehltnúť. Ak má vaše šteňa tendenciu hrýzť veci, vyvarujte sa gumových zvieratiek alebo postavičiek. Odstávajúce časti priam lákajú, aby ich šteňa ohrýzalo a väčšia časť gumy môže ľahko uviaznuť v črevách. POZOR: detské hračky sú pre šteňa nebezpečné!

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Introduction Letter

Nosheel Zafar,28. 2. 2018 5:16

Dear Sirs / Madam,
Hope you are good.

Its our immense pleasure to introduce our company to you. We are manufacturer and exporter of following items,

 Surgical instruments.
 Dental instruments.
 Veterinary instruments.

Our services as below:

1- We offer 5 year warranty on our quality instruments.

2- Free replacement.

3- Delivery in time.

4-This is our family business since 1955.

5-Our yearly turnover is 1 million US dollar.

6- We are carrying huge stock every time.

We assure to provide you best quality products at very competitive prices.

If you have any products inquiries please feel free to contact us.

Please visit to our website www.alhaza.net

Looking forward for evergreen business relationship with your esteemed company!
Your early response will be highly appreciated.
Waiting for hear from you soon.

Kind regards,

Marketing Manager Assistant
Alhaza Surgical Instruments
Chah lalarian kotly behram Sialkot 51310 Pakistan